Lõuna-Osseetia tühistas presidendivalimiste tulemused

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alla Džiojeva pooldajad korraldasid täna Tshinvalis rongkäigu endise haridusministri toetuseks.
Alla Džiojeva pooldajad korraldasid täna Tshinvalis rongkäigu endise haridusministri toetuseks. Foto: SCANPIX

Gruusia separatistliku piirkonna Lõuna-Osseetia ülemkohus tühistas täna presidendivalimiste tulemused, mis andsid üllatusvõidu Kremli kandidaadi vastasele.

Valimiste teise vooru pühapäeval võitis ootamatult endine haridusminister Alla Džiojeva, kes edestas Moskva toetatavat kandidaati Anatoli Bibilovit, vahendas AFP.

Kohtu sõnul pandi aga hääletusel toime rikkumisi. Kohtu teatel sooritasid Džiojeva toetajad valimispäeval ebaseaduslikke tegusid ja survestasid valimiskomisjoni. Valimistulemused kaebas ülemkohtusse Bibilovi partei.

Džiojeva ütles Vene raadiojaamale Ehho Moskvõ, et kohtuotsuse sisu on vastuolus vaatlejate arvamusega. Nende sõnul viidi valimised läbi rikkumisteta, sõnas Džiojeva.

Gruusia on teatanud, et Lõuna-Osseetias on võimatu korraldada ausaid valimisi, sest territooriumit okupeerivad alates 2008. aasta augustisõjast Vene väed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles