Merkel soovib peatada relvade toimetamist Gazasse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksamaa liidukantsler Angela Merkel.
Saksamaa liidukantsler Angela Merkel. Foto: Reuters / Scanpix

Saksa kantsler Angela Merkel on avatud rahvusvahelistele sammudele, mis peataksid relvade toimetamise Gaza sektorisse, teatas teisipäeval Saksa valitsuse pressibüroo.


Merkeli hinnangul on relvade salaveo peatamine hädavajalik, et saavutada kestev relvarahu, seisis teates, vahendas Reuters.

Saksa kantsler arutas Gaza probleemi USA presidendi George W. Bushi ja Türgi peaministri Tayyip Erdoganiga.

«Kõik osapooled rõhutavad, et jätkusuutliku relvarahu saavutamine Gazas on kujuteldamatu ilma relvaveo lõpetamiseta. Kantsler ei välistanud sellele rahvusvahelise toetuse leidmist,» öeldi avalduses.

Iisraeli diplomaatide ja ametnike sõnul võtab Iisrael tõsiselt rahvusvahelise üldsuse pakutud relvarahu kava, mille kohaselt takistaksid rahvusvahelised jõud Palestiina islamistlikul rühmitusel Hamas uuesti relvi hankimast.

Lähis-Ida erivoliniku, endise Briti peaministri Tony Blairi väitel on suurriigid ühel meelel, et Gaza sektori ja Egiptuse piirile on vaja turvameetmeid relvade smugeldamise takistamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles