Zelenskõi leppis tippkohtumisel Putiniga viiki (12)

Postimees
Copy
Volodõmõr Zelenskõi (vasakul) ja Vladimir Putin (paremal) vältisid Pariisis toimunud kohtumisel avalikult teineteisega suhtlemist.
Volodõmõr Zelenskõi (vasakul) ja Vladimir Putin (paremal) vältisid Pariisis toimunud kohtumisel avalikult teineteisega suhtlemist. Foto: LUDOVIC MARIN / POOL/EPA/Scanpix

Venemaa president Vladimir Putin ja Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi pidasid eile õhtul Pariisis maha esimese omavahelise kohtumise.

Kui Ukrainas kardeti, et Zelenskõi võib Venemaale teha järeleandmisi, siis selle asemel lahkus pool aastat ametis olnud Ukraina riigipea tippkohtumiselt kindlate lubadustega. Aeg näitab, kas Venemaa kavatseb lubadusi ka täitma asuda või jätkub Donbassis ummikseis.

Pressikonverentsil võis selgelt näha, et Putin ja Zelenskõi teineteise seltskonda ei nautinud. Avalikult omavahel kätt ei surutud ning silmsidet välditi. Kui Zelenskõi pressikonverentsil sõna võttis, ei näidanud Putin üles erilist huvi ukrainlase jutu vastu, jõllitades selle asemel hoopis enda ette seatud pabereid ning Élysée palee põrandat. Oma sõnavõtus tänas Putin Macroni ja Merkelit, kuid Zelenskõile tal häid sõnu ei jätkunud.

Kui pressikonverentsi järel Macron ja Merkel Putiniga vestlema jäid, siis Zelenskõi hoidis end kolmikust eemale ega liitunud vestlusega.

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles