Portugal pelgab oma lõunarannikul uut rändekanalit

Copy
Migrandid Malta patrull-laeval 9. jaanuaril. Osa laeval olnud ja Euroopa Liidu riikide vahel ümber jagatud 49 migrandist võttis endale Portugal.
Migrandid Malta patrull-laeval 9. jaanuaril. Osa laeval olnud ja Euroopa Liidu riikide vahel ümber jagatud 49 migrandist võttis endale Portugal. Foto: Matthew Mirabelli / AFP / Scanpix

Portugali ametivõimud on valvel võimaliku uue migratsioonitee tekkeks Portugali ja Maroko vahele, sest tema lõunarannikule saabus kaheksa marokolast.

Mehed vanuses 16–26 aastat ütlesid, et veetsid merel viis päeva, seilates umbes 700 kilomeetrit Maroko läänerannikult Portugali. Portugali piirivalve teatas täna, et lubab neil riiki jääda.

Sajad tuhanded migrandid on viimastel aastatel üle Vahemere Lõuna-Euroopasse tulnud, kuid nad ei ole seda teinud veel läbi Portugali. Portugal on vastu võtnud aga kümneid Vahemerelt päästetuid põgenikke.

Põgenikud saabusid kolmapäeval Monte Gordosse, mis asub Hispaaniaga piirnevas Algarve regioonis.

Portugali relvajõudude ülem admiral Antonio Ribeiro ütles, et tuleb olla valvas ja hoida lõunarannikul silma peal, juhuks kui põgenikud sinna hakkavad tulema.

«Pole erilist vahet, kas minna Hispaaniasse või Algarvesse, see on valiku küsimus,» ütles Ribeiro uudisteagentuurile Lusa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles