Liibanonist tulistati Iisraeli suunas rakette

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Iisraeli teatel tulistati täna hommikul Liibanoni poolelt Põhja-Iisraeli suunas kolm raketti, mis inimohvreid ei nõudnud ja suurt kahju ei tekitanud.


«Kolm raketti langes Kiryat Shmona linna lähedale,» ütles politsei esindaja Micky Rosenfeld AFP-le.

Ühe Liibanoni julgeolekuallika teatel tulistati Liibanoni piiri lähistel asuvast Habaniyehi linnast veel kuni kolm raketti, millele Iisrael vastas suurtükitulega. Yneti teatel oli tegemist Katjuša-tüüpi rakettidega.

Tegemist oli teise samalaadse rünnakuga viimase nädala jooksul. Eelmisel neljapäeval tulistati Liibanonist Põhja-Iisraeli pihta kaheksa raketti. Viga sai kaks inimest.

Analüütikute hinnangul korraldas raketirünnakud šiiitide äärmusrühmitus Hezbollah, kelle esindajad on need teated ümber lükanud.

Sõjategevus Gaza sektoris jätkus ka täna öösel ning Palestiina teatel on Iisraeli armee operatsiooni Sulatina käigus hukkunud umbes tuhat palestiinlast.

Iisraeli armee pommitas suletud enklaavi lõunaosa ning tungis edasi Gaza lõunapoolsetesse linnaosadesse.

Täna saabus Egiptuse pealinna Kairosse ka ÜRO peasekretär Ban Ki-moon, kes võtab osa seal toimuvatest kriisikõnelustest. Ban kohtub täna Egiptuse presidendi Hosni Mubarakiga ning sõidab hiljem Jordaaniasse, Iisraelisse ja Süüriasse.

Maailmaorganisatsiooni juht on teatanud, et Palestiina äärmusrühmituse Hamas esindajatega ta otsekõnelusi ei alusta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles