Trumpi endine kaitseminister süüdistab presidenti võimu kuritarvitamises

Copy
James Mattis (vasakul) ja Donald Trump Valges Majas 2018. aasta oktoobris. Paar kuud hiljem astus Mattis tagasi, kuna ei nõustunud presidendi plaaniga tuua USA väed Süüriast välja.
James Mattis (vasakul) ja Donald Trump Valges Majas 2018. aasta oktoobris. Paar kuud hiljem astus Mattis tagasi, kuna ei nõustunud presidendi plaaniga tuua USA väed Süüriast välja. Foto: Leah Millis / REUTERS / Scanpix

USA presidendi Donald Trumpi ametiaja esimene kaitseminister James Mattis esines eile erakordselt terava hukkamõistuga, süüdistades riigipead täidesaatva võimu kuritarvitamises ja ameeriklaste vahele kiilu löömises, avaldades samas tunnustust politsei vägivalla vastu tänavatele meelt avaldama tulnud inimestele.

«Donald Trump on minu eluajal esimene president, kes ei püüa ühendada Ameerika inimesi – ei ürita isegi teeselda, et püüab. Selle asemel ta lõhestab meid,» ütles Trumpi endine liitlane Mattis The Atlanticus avaldatud kirjalikus avalduses.

«Me oleme tunnistajaks kolme aasta teadliku pingutuse tagajärgedele. Me suudame kokku tulla ilma temata, tuginedes oma kodanikuühiskonna sisemistele jõududele. See ei ole lihtne, nagu viimased päevad on näidanud, aga me võlgneme seda oma kaaskodanikele; eelmistele põlvkondadele, kes valasid verd meie tuleviku kaitsmiseks; ja meie lastele,» jätkas endine kaitseminister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles