Hiina teatas suurimast koroonanakkuste arvust alates aprillist

Copy
Kaitseriietuses tervishoiutöötajad suunavad Pekingi Xinfadi turu läheduses elavaid inimesi koroonatesti tegema.
Kaitseriietuses tervishoiutöötajad suunavad Pekingi Xinfadi turu läheduses elavaid inimesi koroonatesti tegema. Foto: AP / Scanpix

Hiina teatas pühapäeval 57 uuest koroonanakkusest, mis on suurim ööpäevane nakatunute arv alates aprillist.

Uudis on toonud taas esile mure uue võimaliku viirusepuhangu pärast.

Riikliku tervisekomisjoni (NHC) andmeil oli 36 juhtumi puhul tegemist riigisisese nakkusega pealinnas Pekingis, kus uue nakkuskolde avastamine ajendas sulgema mitmeid elamukomplekse. Pekingi tervishoiuametnike sõnul on kõik juhtumid seotud Xinfadi turuga pealinna lõunaosas. 

Veel kaks kodumaist nakkusjuhtumit tuvastati pühapäeval Liaoningi provintsis ning need inimesed olid olnud tihedas kokkupuutes Pekingi juhtumitega. 

Väidetavalt Aasia suurima Xinfadi toiduturu lähistel asuvad 11 elamukompleksi suleti. Turg varustab värske toodanguga suuremat osa pealinnast. 

Esimesed uued kohalikud nakkused pealinnas kinnitati reedel. 

Xinfadi turu lihaletid suleti pühapäeval ja AFP teatel viibib turul sadu politseinikke ja julgeolekutöötajaid. Ametnike sõnul peavad kõik turu töötajad ja selle lähistel elavad inimesed tegema koroonaviiruse testi, lisaks ka kõik Pekingi elanikud, kes on külastanud turgu alates 30. maist. 

Xinfadi kõrval asuv juurviljaturg oli pühapäeval avatud ning veokid saabusid kohale, et kaupa kohale tuua või peale võtta. Ühe veokijuhi sõnul veab ta turult seeni Pekingi toidupoodidesse ja restoranidesse. 

«Kas ma kardan? Tegelikult ei,» ütles mees, kes andis oma perekonnanimeks Zhang. «Kuid vahet pole – ma kuulun ühiskonna kõige madalamasse klassi. Mul tuleb teha tööd, et raha teenida.»

Covid-19 avastati eelmise aasta lõpus Kesk-Hiinas Wuhanis lihaturul. 

Riigimeedia teatel avastati Xinfadi turul viirus lõikelaudadel, kus käitleti sisseostetud lõhet. Suuremad toidupoeketid Pekingis on kala müügilt eemaldanud. Pealinna võimud on andnud korralduse viia läbi toiduinspektsioon, mis keskendub värskele ja külmutatud lihale. 

Xinfadi turu lähistel on suletud üheksa kooli ja lasteaeda, spordiüritused, ühised einestamised ja tuurid on peatatud. Enamik Hiinas kinnitust saanud nakkusjuhtumitest viimastel kuudel on olnud välismaal elavad kodanikud, kes on kodumaale naasenud. 

Pühapäeval teatati ka 19 nakkusjuhtumist, mis pärinesid välisriigist, sealjuures lennufirma China Southern lennul Bangladeshist tuvastati 17 nakkust. Lennundusvõimud peatasid seejärel neljaks nädalaks lennud Dhaka-Guangzhou marsruudil. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles