Vene arstid andsid loa Navalnõi evakueerimiseks (3)

Copy
Omski haigla peaarst Aleksandr Murahhovski selgitusi jagamas.
Omski haigla peaarst Aleksandr Murahhovski selgitusi jagamas. Foto: MAXIM KARMAYEV/EPA

Vene arstid andsid reedel loa evakueerida sugulaste palvel Siberi haiglast seal intensiivravil olev Vene opositsioonijuht Aleksei Navalnõi.

«Me langetasime otsuse, et ei vastusta tema üleviimist teise haiglasse, kuhu osutavad sugulased,» ütles Omski haigla peaarsti asetäitja Anatoli Kalinitšenko, kelle sõnul on patsiendi seisund stabiilne. 

«Läbirääkimised Aleksei transportimise üle on surnud punktist edasi liikunud. On võimalus, et ta nüüd õnnestub ta üle viia. Kahju, et selleks otsuseks kulus nii palju aega,» ütles Navalnõi kõneisik Kira Jarmõš. 

«Lennuk ootab hommikust saadi, ka dokumendid olid juba siis korras,» lisas ta Twitteris. 

Kohalikult lennuväljalt kinnitati, et meditsiinilennuk Bombardier Challenger 604, millega saabusid Saksa arstid, seisab seal endiselt. 

«Lennuk saabus reede hommikul ja pidi hommikul ka naasma, kuid seisab siin endiselt. Tagasilend on määratud 22. augustile,» öeldi lennujaama infoteenistusest.

44-aastasel Navalnõil hakkas ootamatult halb lennul Tomskist Moskvasse ning lennuk tegi hädamaandumise Omskis, kus ta haiglasse viidi. Tema pressiesindaja on veendunud, et Navalnõi mürgitati.

Tema sõnul ei söönud Navalnõi hommikul midagi, jõi üksnes Tomski lennujaamast ostetud teed.

Omski haigla arstide sõnul on Navalnõil ainevahetushäired.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles