Venemaal tegutseb koerte sarimõrvar

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laika.
Laika. Foto: SCANPIX

Jakuutia politsei otsib koerte saritapjat, kes viimati tulistas surnuks emase laika, vahendab RIA Novosti.

Puhtatõuline laika tapeti kolme nädala eest Jakutski linnas. Enne oli looma peremees Aleksandr Šeludešev koera toast välja lasknud.

«Tulin kümne minuti pärast looma tagasi sisse tooma, kuid koera asemel leidsin eest vereloigu,» sõnas Šeludešev.
Ta leidis koera kodu lähedalt. «Loom komberdas lähima majaehitusplatsini, kus ta valudes suri,» jätkas mees. Tapja kuul oli purustanud koera kaks ribi ja läbinud maksa.

Esimesed teated kurjategija kohta, kes koeri haavlipüssist tulistab, saabusid juba 2011. aasta alguse, kuid politsei keeldus uurimist alustamast, kuna koeratapja oli surnuks tulistanud peamiselt kodutuid loomi.

«Eksperdid hindasid mu koera väärtuseks 60 000 rubla ja see on ka põhjus, miks politsei mu kaebuse vastu võttis,» ütles Šeludešev. Tapetud loom võitis 2010. aasta üleriigilisel laikavõistlusel esimese auhinna. «Kõik linnaelanikud teadsid mu koera,» sõnas omanik.

Loomatapja on Jakuutia internetikasutaja seas aga endale kangelasesarnase aupaiste külge saanud.

«Nad kiidavad ja õigustavad ta tegusid, nad ütlevad kohutavaid asju. Juba on tekkinud mitu tema tegude järgijat,» sõnas kohaliku loomakaitseühingu esinaine Alla Komarenko.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles