Bahreini politsei ajas ülestõusu aastapäeval laiali meeleavalduse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bahreini meeleavaldaja täna Al-Daihi külas. Julgeolekujõud kasutasid demonstrantide laialiajamiseks pisargaasi.
Bahreini meeleavaldaja täna Al-Daihi külas. Julgeolekujõud kasutasid demonstrantide laialiajamiseks pisargaasi. Foto: SCANPIX

Bahreini politsei ajas täna laiali meeleavaldajad, kes üritasid mulluse ülestõusu aastapäeval mitu korda marssida toonaste protestiaktsioonide toimumispaika.

Mitu protestimarssi sai alguse pealinna Manama ümbruse šiiitide küladest, kust meeleavaldajad üritasid suunduda pealinna endisele Pärliväljakule, kus protestijad eelmisel aastal kuu aega laagris olid. Marsse alustati hoolimata politsei hoiatusest, et kõik meeleavaldused aetakse laiali.

Meeleavaldajad karjusid «Maha Hamad!», viidates sunni monarhile, kelle Al-Khalifa dünastia on valitsenud selles šiiitide enamusega riigis alates 18. sajandist.

14. Veebruari Revolutsiooni Noorteliit kuulutas teisipäeva eelmise aasta märtsis tühjaks tehtud Pärliväljakule naasmise päevaks.

Opositsiooniline Al-Wefaqi rühmitus teatas aga eile pärast suurt Manama lähistel toimunud meeleavaldust, et kuigi Pärliväljak on muutunud protestide sümboliks, pole see ainus sümbol, distantseerides end üleskutsest väljakule naasta.

Bahreini julgeolekujõud surusid kuu aega kestnud ülestõusu Pärsia Lahe Koostöönõukogu (GCC) riikide lisavägede toel eelmise aasta märtsi lõpus maha. Kokku hukkus rahutustes 35 inimest, teiste seas viis julgeolekujõudude liiget ja viis surnuks piinatud vahialust.

Kuningas Hamad kutsus eilses avalduses bahreinlasi ühte hoidma ning alustama «uusi samme selle nimel, mis on kasulik meie kodumaale ja rahvale».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles