Neverov süüdistab Gorbatšovi välishuvide esindamises

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvamass 5. märtsil Moskvas Puškini väljakul.
Rahvamass 5. märtsil Moskvas Puškini väljakul. Foto: SCANPIX

Võimupartei Ühtne Venemaa Ülemnõukogu presiidiumi sekretäri Sergei Neverovi sõnul on Mihhail Gorbatšovi kommentaar opositsiooni miitingutest nagu vesi «McFaulide ja McCainide» veskile, kes unistavad araabia kevadest Venemaal.

Riigiduuma asespiiker Neverov õigustas politseinike käitumist Puškini väljakul 5. märtsil ja süüdistas NSVLi ekspresidenti Gorbatšovi eelarvamuslikkuses, vahendas RIA Novosti.

«Te räägite mingisugusest hirmust Puškini väljakul. Nii nimetate nii korrakaitsejõudude adekvaatset ja motiveeritud tegutsemist, kes pidasid kinni käputäie liiale läinud löömavendi, et nende tegevuse tõttu ei saaks kannatada inimesed?» imestas Neverov, kommenteerides Gorbatšovi väljaütlemisi.

Ta nimetas ekspresidendi sõnu sellest, et «tuleb veel mitte ainult üks kord kõndida ühtedel ja teistel väljakutel» katseks valada vett võõrastele veskitele - «erinevatele McFaulidele ja McCainidele, kes näevad Venemaal araabia kevadet».

«Kelle tellimust Te täidate?» pöördus Neverov läbi meedia küsimusega Gorbatšovi poole.

Ta meenutas Gorbatšovile sündmusi Thbilisi, Vilniuses ja Sumgaitis. «Ja mis toimus seal Teie käsul rahulike kodanike vastu?» küsis ta.

Gorbatšov oli kritiseerinud hiljutisi Vene presidendivalimisi ja teinud rida märkusi valimiskampaania kohta. Ka kommenteeris ta opositsiooni meeleavaldusi 5. ja 6. märtsil Puškini väljakul. Gorbatšovi arvates räägib protestiavalduste karm allasurumine võimu hirmust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles