Kreeka rongiõnnetuse ohvrite arv kerkis 57-ni

Copy
Rongiõnnetus Larissa lähistel
Rongiõnnetus Larissa lähistel Foto: Sakis Mitrolidis/Scanpix Baltics

Kreekas asuva Larissa linna lähedal ööl vastu kolmapäeva aset leidnud ränga rongiõnnetuse ohvrite arv kerkis 57-ni, teatasid neljapäeval võimuesindajad.

Päästetöötajad jätkavad õnnetuskohal tööd, kuid ellujäänute leidmise tõenäosus on väike. Mitmed inimesed on endiselt kadunud.

«Aeg ei ole meie poolel,» ütles päästeameti esindaja uudisteagentuurile AFP.

Politsei esindaja sõnul on võimalik ka see, et rongis võis viibida inimesi, kelle lähedased pole kadumisest veel teatanud.

Larissa haigla koroner ütles neljapäeval Kreeka riiklikule meediakanalile ERT, et rohkem kui kümme inimest on endiselt kadunud, kelle seas kaks Küprose kodanikku.

Ühtekokku oli reisirongis 350 reisijat, suur osa neist tudengid. Riigis on välja kuulutatud kolmepäevane üleriigiline lein.

Õnnetuse järel toimus meeleavaldus

Pärast seda, kui võimud tunnistasid rongiõnnetusega seotud vajakajäämisi, kogunes Kreeka põhjaosas asuvas Thessaloniki linnas tänavatele umbes 2000 protestijat ja kohati muutus meeleavaldus vägivaldseks, teatasid politsei ja meediakanalid.

Meeleavaldus Thessaloniki tänavatel
Meeleavaldus Thessaloniki tänavatel Foto: Louisa GOULIAMAKI/Scanpix Baltics

«Meeleavaldusel loobiti kive ja süütepudeleid, kuid rahu on nüüdseks taastunud,» kinnitas õhtul politsei pressiesindaja.

Märksõnad

Tagasi üles