POSTIMEES UKRAINAS Ukraina sõjavägi üritab üha aktiivsemalt üle Dnipro tungida (1)

Mikk Salu
, ajakirjanik
Copy
Pärast Kahhovka tammi kokkuvarisemist Hersoni oblastis Hola Pristanis. 
Pärast Kahhovka tammi kokkuvarisemist Hersoni oblastis Hola Pristanis. Foto: Alexander Ermochenko

Hersoni juures ja selle lähedal käivad Ukraina sõjaväelased üha tihedamalt Dnipro vasakul kaldal ehk okupeeritud aladel Vene üksusi kimbutamas. Täiemahuliseks jõe ületamiseks on seda veel vara nimetada, aga Vene armee jaoks on olukord pinev.

Ukrainlaste tegutsemist mõjutab endiselt juuni alguses Kahhovka tammi õhku laskmine ja veehoidla tühjaks jooksmine. Kui Lõuna-Ukrainas asuvast Hersoni linnast on üleujutusega kaasnenud suurvesi juba ammu kadunud, siis Dnipro jõe vasakkallas on tunduvalt madalam ja seetõttu endiselt vesine ning tüma.

Samuti on Hersoni piirkonnas puudus paatidest, millega jõge ületada. Üks kohalik, kellega Postimees sel nädalal vestles, ütleski: «Kõige enam vajame vett ja paate.» Vett selles mõttes, et Kahhovka veehoidla tühjenemise üheks tagajärjeks on põhjavee taseme langus Hersonis – linna kimbutab veepuudus – ning paate on vaja selleks, et ukrainlastel oleks lihtsam vastaskaldale tungida. Taganedes lõhkusid Vene sõdurid enamuse veesõidukitest või läksid lihtsama vastupanu teed – röövisid paatidelt mootorid.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles