POSTIMEES UKRAINAS Eesti sõdur oma kunstiteosest rindelinnas: selles on kogu minu kurbus

Jaanus Piirsalu
, ajakirjanik, Donetski oblast
Copy
Võõrleegioni stabilisatsioonipunktis töötav Sergo oma installatsiooni ees ühes Ukraina rindelinnas, mis jääb silma kõigile sellest möödasõitjatele.
Võõrleegioni stabilisatsioonipunktis töötav Sergo oma installatsiooni ees ühes Ukraina rindelinnas, mis jääb silma kõigile sellest möödasõitjatele. Foto: Jaanus Piirsalu

Täna ilmus Postimehes pikk lugu Ukrainas võitlevatest Eesti sõduritest. Loos rääkis ka sõja algusest saadik võõrleegionis võitlev eestlane Sergo (42) oma kogemusest ja tunnetest sõjas.

Osa nendest tunnetest valas Sergo välja kunstiteosesse, installatsiooni ühes Donetski oblasti rindelähedases linnas. Postimees pole varem selliseid kunstiteoseid vähemalt idarindel näinud. Seda enam, et autor on Ukraina armee sõdur.

Tee ääres asuv ja seetõttu juba palju tähelepanu pälvinud installatsioon on karm – see on tehtud hukkunud ja haavatud sõdurite asjadest. See koosneb muu hulgas veristest ja poristest žguttidest, kaitsevestide katkistest plaatidest, sõdurite saabastest ja paljust muust sõduri varustusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles