Põhja-Korea tulistas Kollasesse merre mitu tiibraketti

BNS
Copy
Raketikatsetus.
Raketikatsetus. Foto: AFP/SCANPIX

Põhja-Korea lasi reedel läänerannikult Kollasesse merre mitu tiibraketti, väitis Lõuna-Korea sõjavägi.

«Sõjavägi avastas kella 11 paiku hommikul mitu tundmatut tiibraketti, mis olid tulistatud lääneranniku lähedal merre,» seisab Souli staabiülemate avalduses.

Reedene tiibrakettide laskmine toimus kolm päeva pärast seda, kui tuumarelvastatud Põhja-Korea korraldas samuti mitme strateegilise tiibraketi katsetuse, nagu nad seda ise nimetasid.

Põhja-Korea juht Kim Jong-un jälgis pühapäeval ka kahe uut tüüpi allveelaevalt lastava strateegilise tiibraketi Pulhwasal-3-31 katsetulistamist idaranniku juures.

Pyongyang on sel kuul samuti väitnud, et katsetas ka veealust tuumarelvasüsteemi ja tahkekütusel töötavat hüperhelikiirusega ballistilist raketti.

Erinevalt ballistilistest rakettidest ei ole tiibrakettide katsetamine Pyongyangi suhtes kehtivate ÜRO sanktsioonide kohaselt keelatud.

Analüütikud on hoiatanud, et Põhja-Korea võib katsetada tiibrakette enne nende Venemaale saatmist Ukrainas kasutamiseks. Washington ja Soul väidavad, et Kim on saatnud Moskvale relvi eeldatava ebaseadusliku tehingu alusal, mis on ÜRO sanktsioonide tõttu keelatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles