POSTIMEES UKRAINAS Eesti sõdur räägib, kuidas ta kümme tundi järjest eluga hüvasti jättis (2)

Jaanus Piirsalu
, ajakirjanik, Harkiv
Copy
Eestlane T-Bone võib ennast juba ukrainlaseks pidada. Ta on Ukraina eest verd valanud ja abiellus sõja ajal ukrainlannaga. Vasakul õlal võõrleegioni eriüksuse embleemi kandev T-Bone poseerib fotol üksuse džiibi kõrval, mille kastis on relvaks ründekopterilt pärit raketiheitja. Kuna raketiheitja oli kõvasti võrgu alla mässitud, siis ei saa seda fotol näidata.
Eestlane T-Bone võib ennast juba ukrainlaseks pidada. Ta on Ukraina eest verd valanud ja abiellus sõja ajal ukrainlannaga. Vasakul õlal võõrleegioni eriüksuse embleemi kandev T-Bone poseerib fotol üksuse džiibi kõrval, mille kastis on relvaks ründekopterilt pärit raketiheitja. Kuna raketiheitja oli kõvasti võrgu alla mässitud, siis ei saa seda fotol näidata. Foto: Jaanus Piirsalu

Ukraina sõjas eesliinil pideva tule all olevaid sõdureid sööb pidev psühholoogiline pinge, rääkis Postimehele 40-aastane eestlane kutsungiga T-Bone. Ta kirjeldas, kuidas ise elas üle kümme tundi pidevat pommitamist suurtükkidest, Gradidest ja tankidest.

T-Bone liitus täiemahulise sõja ajal Ukraina Võõrleegioniga, kus sõdivad välismaa vabatahtlikud, 2022. aasta kevadel. Ta kuulub leegioni ühte kiirreageerimisüksusesse. Peale tõsist haavatasaamist ta ise enam eesliinil ei sõdi. Praegu aitab ta Harkivis oma üksuses luua eraldi Balti rühma nimega Metsavennad.

Kui ma rääkisin sinuga oma pikema loo jaoks põhjustest, miks sõja algul ukrainlastele appi läinud Eesti meestest on koju läinud, siis sa tõid ühe peamise põhjusena välja pideva psüühilise pinge. Milline on eesliinil võitleva sõduri psüühiline pinge? Suudad sa seda kirjeldada?

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles