Prantsuse koolitüdruk suri pärast koolimaja noarünnakut südamerabandusse

Postimees
Copy
Prantsuse politsei koolihoone juures.
Prantsuse politsei koolihoone juures. Foto: ARNAUD FINISTRE/AFP/Scanpix

14-aastane Prantsusmaa koolitüdruk suri eile stressireaktsioonist tingitud südamerabandusse pärast seda, kui tema kooli lähistel vigastas pussitaja kaht noort tüdrukut.

Prantsusmaa idaosas Strasbourgi lähistel Souffelweyersheimis suleti koolimaja pärast intsidenti, kus üks mees haavas noaga kõrvalasuva algkooli õppehoone lähistel kergelt kaht seitsme- ja 11-aastast tüdrukut, vahendab RFI.

«Kahjuks tabas õpilast väga suur stressireaktsioon, mis viis südamerabanduseni,» märkis kohalik haridusametnik Oliver Faron 14-aastase tüdruku surma põhjuse kohta.

Üks lapsevanem märkis reede hommikul, et ka tema poeg oli väga hirmul, kui õpetajad asusid koolihoonet sulgema.

«Kui algkoolis võeti seda mängulisemalt, siis siin oli see liiga otsene,» märkis poisi ema Deborah Wendling. «Ta arvas, et koolis on kellelgi relv. Nad kuulsid uksi paukumas, aga tegelikult suleti teisi klassiruume,» rääkis ta.

Haridusametnik kaitses aga õpetajaid, kes lähedal aset leidnud pussitamisjuhtumile kiiresti reageerisid. «Ei ole täiuslikku lahendust,» märkis ta. «Kuid me analüüsime põhjalikult, mis juhtus. Kui on õppetunde, mida siit kaasa võtta, siis seda me teeme.»Faron defended the teachers.

Kaks noarünnaku ohvriks langenud tüdrukut pääsesid eile õhtul haiglast koju. Politsei võttis kinni 30-aastase mehe, keda süüdistatakse alaealiste mõrvakatses, teatas kohalik prokuratuur. Senini pole selge, mis võis mehe teo motiiv olla, kuid prokuratuuri sõnul oli tegemist psühholoogiliselt ebakindla inimesega. Samuti välistati terrorirünnaku võimalus.

Viimastel nädalatel on Prantsusmaa koolides olnud ridamisi rünnakuid. Peaminister Gabriel Attal teatas eile, et koolivägivalla vastu võitlemiseks tuleb võtta kasutusele täiendavaid meetmeid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles