Dagestanis tapeti relvastatud rünnakutes vähemalt 15 inimest (5)

Uuendatud 24. juuni 2024, 10:24
Copy
Terrorirünnak Mahhatškalas.
Terrorirünnak Mahhatškalas. Foto: Sputnik / IMAGO / Scanpix

Tundmatud relvastatud isikud ründasid eile Venemaa haldusüksuses Dagestanis sünagoogi, kirikuid ja politsei kontrollpunkti, surma sai vähemalt 15 politseiniku ja mitu tsiviilisikut.

Ühtlasi tapeti kuus ründajat, veel 25 inimest sai vigastada.

«Terrorismivastase operatsiooni aktiivne etapp Mahhatškalas ja Derbentis on lõppenud, tapeti kuus äärmuslast,» ütles Dagestani kuberner Sergei Melikov, kelle sõnul terrorirünnakus kahele õigeusu kirikule, sünagoogile ja politsei kontrollpunktile sai surma üle 15 politseiniku ja mitu tsiviilisikut.

«Terroriakti ohvriks langes üle 15 politseiniku,» ütles Melikov Telegramis. «Nad kaitsesid oma elu hinnaga tsiviilisikuid.»

Kuberner lisas, et olukord vabariigis on kontrolli all ning operatsioon kõigi süüdlaste tuvastamiseks jätkub.

Riiklik terrorismivastane komitee teatas uudisteagentuurile RIA Novosti tehtud avalduses, et eile õhtul korraldati Derbenti ja Mahhatškala linnades relvastatud rünnakud kahele õigeusu kirikule, sünagoogile ja politsei kontrollpunktile.

Vabariigi siseministeeriumi varasema teate kohaselt oli Mahhatškalas ründajaid kolm ja nad kasutasid automaate.

Ministeeriumi teatel oli politsei eile hilisõhtuks likvideerinud neli relvastatud meest, kes tapsid usuhoonetele ja julgeolekujõududele suunatud rünnakutes vähemalt 15 inimest.

«Derbentis on terrorismivastase operatsiooni aktiivne faas samuti lõppenud,» öeldi riikliku terrorismivastase komitee avalduses Vene uudisteagentuuridele.

Tagasi üles