Jaapani minister lükkas süüdistused liigsest napsitamisest tagasi

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaapani eksrahandusminister Shoichi Nakagawa.
Jaapani eksrahandusminister Shoichi Nakagawa. Foto: Reuters / Scanpix

Jaapani rahandusminister Shoichi Nakagawa lükkas tagasi süüdistused väidetavalt liigsest napsitamisest G7-riikide kohtumisel Roomas.


Juhtiv opositsioonierakond Demokraatlik Partei nimetas ministri käitumist skandaalseks ja nõudis tema tagasi astumist, vahendas

Reuters

.

Nakagawa osales eile Roomas toimunud pressikonverentsil koos Jaapani Panga presidendi Masaaki Shirakawaga.

Ministri esinemine oli uimane, jutt ebaselge ja lisaks sellele vastas ta keskpanga presidendile esitatud küsimusele. Jaapani meedia võttis asja üles, kahtlustades 55-aastast Nakagawat liigses napsitamises.

Minister kinnitas täna, et ta oli hoopis külmetanud ja süüdistas oma käitumises medikamendi ja alkoholi koosmõju.

«Ma jõin veini eelmisel päeval toimunud peol, kuid ma ei napsitanud enne pressikonverentsi,» selgitas ta ajakirjanikele, kes püüdsid selgitada välja tema käitumise tagamaid eilsel pressikonverentsil.

Nakagawa oletas, et ta võttis liiga palju ravimeid ja palus oma käitumise pärast vabandust.

Tema võimaliku lahkumise valitsusest peab otsustama peaminister Taro Aso.

Rahandusminister on peaminister Taro Aso lähedane liitlane ja tema lahkumine oleks tõsine löök kogu valitsusele, mille populaarsus on koos majanduskriisi edenemisega kahanenud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles