Prostitutsiooniäri Soomes on senisest rahvusvahelisem

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Prostitutsiooniäri Soomes on muutunud senisest rahvusvahelisemaks, kokkulepete sõlmimine käib üha sagedamini läbi interneti.

Kui varem olid Soomes põhitegijateks Venemaalt ja Eestist pärit prostituudid, siis majandusraskused Euroopas on toonud intiimteenuseid pakkuvaid naisi juurde kümnetest riikidest, vahendas iltasanomat.fi.

Prostituudi töötund maksab 160-380 eurot. Osa naisi reklaamib end mitmes riigis ja vastavalt nõudlusele liiguvad nad ühest Euroopa riigist teise.

«Kui nõudlus on väike, siis hakatakse pakkumist laiendama. Võib olla eksisteerib arusaamine, et Põhjamaades teenitakse enam ja seetõttu tullakse suurema sissetuleku lootuses ka siia Euroopa tagaaeda,» tõdes Helsingi politsei kriminaaluurija Petri Rainiala.

Politsei ja ka prostituute aitava Pro-tugiorganisatsiooni andmetel töötab Soomes üha enam Rumeeniast, Nigeeriast ja hispaaniakeelsetest riikidest pärit intiimteenuste pakkujaid.

Pro-tugiorganisatsiooni abi kasutab aastas paar tuhat naist. Mullu oli neid kokku 50st riigist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles