Türgi loobus abordipiirangu plaanist

Kadri Veermäe
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türgi naised riigi pealinnas Ankaras abordipiirangu vastu protestimas. Kiri plakatitel tähendab «Lõpetage naiste tapmine».
Türgi naised riigi pealinnas Ankaras abordipiirangu vastu protestimas. Kiri plakatitel tähendab «Lõpetage naiste tapmine». Foto: SCANPIX

Türgi konservatiivne valitsus loobus kavast kehtestada abordiõiguse suhtes karmimad piirangud, teatas täna parlamendiallikas.

«Valitsus taganes oma algsest plaanist piirata abordiõigusi,» sõnas anonüümseks jääda sooviv allikas uudisteagentuurile AFP. Allika sõnul püüab valitsus nüüd hoopis vähendada Türgis toimuvaid keisrilõikeid.

Valitseva Õigluse ja Arengu Partei (AKP) esitatud seadusmuudatuse kohaselt oleks abordi tegemise õigust kärbitud kümnelt rasedusnädalalt kuuele. Ekspertide sõnul tähendaks selline piirang aga sisuliselt abordi keelustamist, kuna enamik naisi ei ole oma rasedusest enne kuuendat nädalat tihti üldse teadlikudki.

Tuhanded türgi naised ja aktivistid korraldasid terves riigis plaanitava seadusmuudatuse vastu meeleavaldusi. Türgi meedia avaldas aga uuringuid, mille kohaselt kaotaks AKP seaduse jõustumisel hääli ja seda ka oma naistoetajate seas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles