ÜRO: Mali lapsi vägistatakse, sandistatakse ja värvatakse armeesse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mali lapsed.
Mali lapsed. Foto: SCANPIX

ÜRO lastefond UNICEF ütles täna, et Mali põhjaosa okupeerinud relvastatud rühmitused värbavad enda ridadesse lapsi, samuti on noored sattunud mässuliste vägistamiste ja tapmiste ohvriks.

UNICEFi sõnul on tõendeid korjatud alates märtsi lõpust, kui islamistid ja teised relvastatud grupid tungisid Põhja-Malisse, ja nende andmetel on nad värvanud oma armeesse vähemalt 175 noort vanuses 12 kuni 18, vahendas AFP.

Organisatsioon tõi välja, et vähemalt kaheksat tüdrukut vägistati või kuritarvitati seksuaalselt. Kaks poissi tapeti lõhkeseadeldistega ja 18 last sandistati.

«Ligi 300 tuhat õpilast on mõjutanud koolide sulgemine, mis on andnud tõuke laste vastu suunatud vägivallale, kuid humanitaartöötajate ligipääs regioonile on piiratud,» ütles UNICEFi esindaja Malis. Lisaks peavad kõrbepiirkondades umbes 560 tuhat last kannatama alatoitluse all.

«Rohkem kui 330 tuhat inimest, viiendik nendest on lapsed, on põgenenud oma kodudest ja üle 180 tuhande inimese otsib asüüli naaberriikidest,» lisas esindaja.

UNICEFi sõnul on nad kriitilises seisus ning vajavad lisarahasid, sest nad on 2012. aastal kätte saanud ainult 21 protsenti summast, mille jaoks nad palve esitasid.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles