USA küberjulgeolekujuht astus tagasi

LETA/REUTERS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Küberkuriteod on teemaks ka telekommunikatsioonitehnika messil CeBIT 2009 Hannoveris. Pilt on tehtud 4. märtsil.
Küberkuriteod on teemaks ka telekommunikatsioonitehnika messil CeBIT 2009 Hannoveris. Pilt on tehtud 4. märtsil. Foto: AFP / Scanpix

USA valitsuse küberjulgeolekujuht astus tagasi, kritiseerides Rahvusliku Julgeolekuagentuuri (NSA) ülemäära suurt rolli võitluses arvutisüsteeme ähvardavate ohtudega, teatas eile ajaleht Wall Street Journal.


Endine Silicon Valley ettevõtja Rod Beckstrom ütles tagasiastumisavalduses, et tema arvates on kaitseministeeriumile alluva Rahvusliku Julgeolekuagentuuri keskne osa küberjulgeoleku tagamises «halb strateegia».

Beckstrom juhatas möödunud aasta märtsis loodud Rahvuslikku Küberjulgeolekukeskust, mille ülesandeks on kõigi valitsuse küberturvalisuse sammude koordineerimine. Keskus allub sisejulgeolekuministeeriumile.

Tegelikkuses domineerib NSA praegu pea kogu rahvuslikku küberjulgeolekut puudutavas tegevuses, ütles Beckstrom neljapäeval lahkumiskirjas sisejulgeolekuministrile Janet Napolitanole, mille Wall Street Journal avaldas oma võrguväljaandes.

«Ma tunnistan NSA tähtsust luuretegevuses, kuid minu arvates on see mitmel põhjusel halb strateegia,» seisis kirjas.

NSA ametnikud ei ole Beckstromi lahkumist ega tema süüdistusi kommenteerinud.

Kirjas öeldakse ka, et küberjulgeolekurühm ei saanud USA eelmise presidendi George W. Bushi administratsioonilt oma eesmärkide täitmiseks piisavat toetust. Nii eraldas Bushi administratsioon mullu keskusele raha vaid viieks nädalaks.

President Barack Obama administratsioon on lehe andmetel asunud läbi vaatama küberjulgeolekuprogrammi, mille Bush valitsuse arvutivõrkude kaitseks lõi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles