Mikser: Gruusias toimuv kahjustab riigi mainet

Kajar Kase
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu väliskomisjoni esimees Sven Mikser.
Riigikogu väliskomisjoni esimees Sven Mikser. Foto: Peeter Langovits

Riigikogu väliskomisjoni esimees Sven Mikser ütles, et Gruusiast tulnud uudised opositsioonipartei liikmete vahistamisest kahjustavad riigi mainet.


Mikseri sõnul ei ole ka temal selget arusaaama sellest, mis riigis täpselt toimus.


«Gruusia siseministeeriumi sõnum on olnud see, et vahistamised polnud poliitilised, vaid seotud ebaseadusliku tegevusega, opositsioon väidab aga, et tegemist on poliitilise aktsiooniga,» ütles Mikser Postimees.ee'le. «Ükskõik kumb neist tõeks osutub, on see Gruusia mõttes negatiivne uudis.»

Mikseri sõnul on lootus, et lähematel päevadel tuleb Gruusiast ka informatsiooni, mis pärineb erapooletutelt allikatelt, sest rahvusvahelise üldsuse kohaolek on riigis küllaltki suur.

Poliitik avaldas lootust, et informatsioon allikatelt, kellel pole huvi seda kuidagi kallutada, selgitab, mis riigis täpsemalt toimus.

Gruusia ühe suurima opositsioonipartei esinaise ja eksspiikri Nino Burdžanadze kinnitusel vahistati ööl vastu esmaspäeva üheksa Demokraatliku Liikumise - Ühtne Gruusia opositsioonipoliitikut.

Gruusia siseministeeriumi kinnitusel polnud vahistamise põhjused poliitilised.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles