Eestigi saadab lisajõude

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riho Terras.
Riho Terras. Foto: Postimees

Kaitseminister Jaak Aaviksoo tutvustab ülehomme valitsuse julgeolekukomisjonis plaani läkitada Afganistani lisaks valimisi turvama umbes 30 kaitseväelast. Kaitseministeeriumi kantsleri Riho Terrase sõnul on mandaat, mida riigikogult küsitakse, umbkaudse ajaraamiga juulist septembrini. Valimised toimuvad 20. augustil.


Terrase sõnul pole vaja suurt eraldi ettevalmistust, et saata lühikeseks ajaks Afganistani umbes sama palju kaitseväelasi, kui on tänavu Iraaki minemata jätnud üksuses. «Vaja on korralikke sõdureid, keda meil ju on,» märkis ta. «Aga see on kaitseväe asi. Nad on öelnud, et nad saavad sellega hakkama.»



Eesti valmistub läkitama ka Afganistani armeed treenivat väljaõppemeeskonda. Selle kohta pole praegu selge ei saatmise täpne aeg ega koht, kindel on vaid, et meeskond moodustatakse koos USAga. «Võib-olla mõned mehed saadetakse ka tänavu kohale asja vaatama, aga siis järgmisel aastal peaks see hakkama formeeruma,» sõnas Terras.



Kavast Afganistani valimiste jaoks lisavägesid saata teatas eile ka Leedu. Nemad läkitavad 200-pealisele kontingendile lisaks veel 20 sõjaväelast. (PM)


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles