Allikad: EL kaalub sõjalist osalust Malis

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mali islamivõitlejad.
Mali islamivõitlejad. Foto: SCANPIX

Euroopa Liit kaalub võimalusi, kuidas aidata Mali armeel tõrjuda välja islamiäärmuslased, kes riigi põhjaosa kontrollivad, ütlesid ELi ametnikud ja diplomaadid neljapäeval AFP-le.

«Olukord Sahelis ei ole eriti hea,» ütles anonüümsust palunud kõrge ELi ametnik. «Kui me midagi ette ei võta, läheb see ainult hullemaks.»

Prantsusmaa kutsub rahvusvahelist kogukonda sõjaliselt sekkuma, et Mali põhjaosa taas valitsuse kontrolli alla viia. EL kaalub võimalusi, mille seas on instruktorite saatmine, et nad Mali armee ründevalmis olekusse viiksid.

Enne esmaspäeval Luxembourgis toimuvat EL-i välisministrite kohtumist ringlevad erinevad ideed ning ametnikud loodavad, et enne viis päeva hiljem Bamakos toimuvat kohtumist suudetakse üksmeel leida.

Teine asjaga kursis olev diplomaat ütles, et kõige tõenäolisem ettepanek on saata 150-liikmeline instruktorite üksus Mali armeed välja õpetama.

Mitme allika sõnul on ELis Mali abistamisele laialdane toetus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles