Luksemburgi kuninglik pulm toob kokku Euroopa kuningakodade liikmed

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Luksemburgi suurhertsog Henri poeg prints Guillaume (vasakult esimene) ja Belgia krahvitar Stephanie de Lannoy jälgivad Londoni olümpiamängudel ujumisvõistlust.
Luksemburgi suurhertsog Henri poeg prints Guillaume (vasakult esimene) ja Belgia krahvitar Stephanie de Lannoy jälgivad Londoni olümpiamängudel ujumisvõistlust. Foto: SCANPIX

Kuigi ilmselt ei ole tegu nii suure laulatusega nagu «Willil ja Kate'il», kogunevad Euroopa kuninglikud pered sel nädalal Luksemburgi, et osaleda prints Guillaume'i ja Belgia krahvitari pulmas.

Reedel ja laupäeval toimuvad maailma ainsas suurhertsogiriigis Luksemburgis pidustused prints Guillaume'i ja krahvitari Stephanie de Lannoy auks.

«Meie pulm on rahvusvaheline sündmus, mis tähendab, et see on hea ettekääne Luksemburgi rõõmsa külje näitamiseks,» ütles 30-aastane Guillaume.

See on ühtlasi «täiesti normaalne laulatus minu ja Guillaume'i vahel», lisas 28-aastane pruut, kes on Belgia ühe vanima aadliperekonna liige.

Homme leiab aset ilmalik registreerimine raekojas, õhtul pidulik õhtusöök. Laupäeval toimub Notre Dame'i katedraalis kiriklik laulatus.

«Meie pulmade õhustik on teistsugune kui Monacos või Londonis,» ütles Guillaume, kelle alamatele pakutakse haruldast vaatepilti - paraadil jalgsi kõndivaid Euroopa siniverelisi.

Külaliste seas on Belgia kuningas Albert II ja kuninganna Paola, Hollandi kuninganna Beatrix ja Hollandi troonipärija Willem Alexander ja tema abikaasa kroonprintsess Maxima. Briti kuningakoda esindavad kuninganna Elizabethi kolmas poeg prints Edward ja tema naine Sophie, Jaapan saadab kroonprints Naruhito.

Lisaks tuleb pulma hulk teisi printse ja printsesse nagu näiteks Rootsi kroonprintsess Victoria ja tema abikaasa prints Daniel, Hannoveri printsess Caroline ning Astuuria ja Norra prints ja printsess.

Palee tähistab suurt laulatust tasuta kontsertide, ilutulestiku ja tänavaetendustega.

Majanduslikku olukorda silmas pidades on eelarve hoitud siiski tunduvalt väiksem kui teistel hiljutistel kuninglikel pulmadel - riigile läheb see maksma 350 000 eurot ja Luxembourgi linnale 317 000 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles