Vene rikkurid põgenevad Prantsuse Rivierast

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuulus Villa Leopolda, mille Venemaa rikkaim mees Mihhail Prohhorov ostmata jättis.
Kuulus Villa Leopolda, mille Venemaa rikkaim mees Mihhail Prohhorov ostmata jättis. Foto: AFP / Scanpix

Pärast Vene majanduslangust on sealsed oligarhid hakanud müüma oma kinnisvara Prantsuse Rivieras.


Vene superrikkad, kes varasemal ajal olid luksusregioonis olulised kinnisvaraostjad, loobuvad nüüd uutest ostuplaanidest ja müüvad oma vara 10- kuni 20-protsendise allahindlusega, vahendas portaal RIA Novõi Region.



Roman Abramovitš, Venemaa rikkuselt teine mees, müüb näiteks oma Château de la Croë  villat Côte d’Azuris.Ajalehe Handelsblatt andmetel on selle hinnaks 20 miljonit eurot ehk 313 miljonit krooni.



Abramovitši naabruses müüb oma eramut ja jahti Moskvasse pilvelõhkujaid ehitav Sergei Polonski.



Venemaa rikkuselt kolmas mees Oleg Deripaska üritab samuti maha müüa oma suvekodu, mis ei asu küll Prantsusmaal, vaid Montenegros.



Majanduskriisi algusest saadik on eramute hinnad odavnenud keskmiselt 10–20 protsenti. Sellele vaatamata saab mere ääres asuva maja müügist üsna kopsaka summa.



Ruutmeetri hind Riviera tagasihoidlikus villas ulatub 3000–7000 euroni (47 000 – 110 000 krooni). Kõrgema klassi kinnisvara Cannes’is maksab 10 000 kuni 25 000 eurot (156 000 – 390 000 krooni) ruutmeetri kohta.



Vene uusrikastele, kes 19. sajandi aristokraatide eeskujul armastasid pageda 40-kraadise külma eest Côte d’Azuri, polnud ükski villa liiga kallis.



Nüüd hakkavat raha aga otsa saama, kirjutab RIA Novõi Region. Näitena toob portaal Vene rikkaima mehe Mihhail Prohhorovi, kes loobus Nice’i lähedal asuva Villa Leopolda ostmisest.


Tehingu läbikukkumisest kirjutasid pikalt mitmed lehed nii Prantsusmaal kui Suurbritannias.



«Venelased ei osta meilt enam villasid. Need, kes muretsesid omale eramud varem, püüavad neist nüüd vabaneda, ja seda koos soliidse allahindlusega. Nad müüvad tunduvalt odavamalt, kui kunagi ise ostsid,» rääkis kinnisvarafirma Barnes omanik Thibault De Saint Vincent.



Kõik lootused uutele oostjatele on seotud Saudi Araabia ja Hiinaga, kust pärit ärimehed loodetavasti venelaste asemele astuvad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles