Rogozin asendab BMW «Vene Hummeriga»

, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene sõjaväeauto “Tigr”.
Vene sõjaväeauto “Tigr”. Foto: SCANPIX

Vene asepeaminister, kaitsetööstuse eest vastutav Dmitri Rogozin ütles täna, et plaanib oma ametiautoks praeguse BMW asemel võtta Tigri – Venemaal toodetava sõjaväeauto, mida on nimetatud kohalikuks Hummeriks.

«Olen pikka aega öelnud, et Vene kaitsetööstus on võimeline valmistama hea kvaliteediga mittekaitseotstarbelisi kaupu,» ütles ta AFP teatel Twitteris. «Vahetagem trofeed kodumaiste [kaupade] vastu!»

Tigrite tootja, miljardär Oleg Deripaskale kuuluv Sõjatööstuskompanii (Военно-промышленная компания) kinnitas, et on saanud eritellimuse Rogozinile sõiduki valmistamiseks. Firma esindaja Sergei Suvorov ütles, et autosse tulevad nahkistmed ja interjööris kasutatakse väärispuitu.

Firma on alates 2005. aastast tootnud soomustatud Tigreid nii Vene kaitseministeeriumile kui politseile ja müünud neid klientidele Aafrikas, Ladina-Ameerikas ja Aasias.

Eritellimuse järgi on Tigrid juba valminud mitmetele Vene prominentidele, näiteks filmirežissöör Nikita Mihhalkovile ja marurahvuslikule poliitikule Vladimir Žirinovskile.

Suvorov ei osanud täpselt öelda, palju Rogozini ametiauto maksma läheb, märkides vaid, et hind on võrreldav kalli maasturiga.

Rogozin ütles Twitteris, et maksab Tigri eest ise.

Vene riigiametnikele on kodumaal sageli ette heidetud, et ajal, mil Vene autotööstus on raskustes, eelistavad nad kodumaiste sõidukite asemel välismaa mudeleid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles