Pikselöök tappis Kilimanjarol iirlasest mägironija

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aafrika kõrgeim mägi Kilimanjaro (5895 m).
Aafrika kõrgeim mägi Kilimanjaro (5895 m). Foto: SCANPIX

Aafrika kõrgeimal mäel Kilimanjarol sai välgutabamuse tõttu surma tuntud Iiri mägironiga Ian McKeever, lisaks vajas abi veel mitu tema juhitud gruppi kuulunud inimest.

The Telegraphi andmetel kuulus samasse gruppi ka McKeeveri 34-aastane kihlatu Anna O'Loughlin. Ka naine sai intsidendis veidi vigastada.

Saatuslikuks saanud ekspeditsioon sai Iirimaalt alguse 28. detsembril. 23-liikmeline grupp alustas tõusu tippu 30. detsembril. Mäel tabas neid äiksetorm.

42-aastast McKeeverit tunti heategevuse, seiklemise ja mägironimise tõttu, vahendas The Irish Times. Kilimanjaro tipus oli ta käinud enam kui 30 korda.

McKeeverile kuulus kunagi rekord kõigi seitsme kontinendi kõrgeimate mäetippude vallutamises kõige lühema ajaga. Tal läks aastal 2007 nende vallutamiseks 155 päeva ehk 32 päeva vähem, kui seda oli eelmine rekord.

Aastal 2008 aitas ta oma 10-aastasel ristipojal Sean McSharryl tõusta Kilimajaro tippu, mistõttu sai poisist noorim eurooplane, kes selle Tansaanias asuva mäe on vallutanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles