Rühmitus: 2012. aastal tapeti 141 ajakirjanikku

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja peab siiski programmi loodud tekstid üle vaatama.
Toimetaja peab siiski programmi loodud tekstid üle vaatama. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eelmine aasta oli ajakirjanike jaoks üks ohvriterohkemaid - 29 eri riigis hukkus 141 ajakirjanikku, teatas meediaühendus neljapäeval.

Kõige ohtlikum paik ajakirjanikele oli Süüria, kus hukkus vähemalt 37 ajakirjanikku, nende seas 13 välismeedia heaks töötanud reporterit.

Ajakirjanike kaitsmise eest võitlev Šveitsi ühendus Press Emblem Campaign (PEC) ütles, et võrreldes 2011. aastaga on hukkunute arv kasvanud 31 protsenti.

Neli ajakirjanikku jäid kadunuks või võeti kinni: ukrainlane Anhar Kotšneva, Jordaania-Palestiina päritolu Bashar Fahmi, vabakutseline USA ajakirjanik Austin Tice ja AFP-le videomaterjali tootnud ameeriklane James Foley.

Olukord on järsult halvenenud Somaalias, kus hukkus 19 ajakirjanikku, teatas PEC.

Kõige ohtlikumate kohtade pingereas järgnes kolm Ladina-Ameerika riiki. Mehhikos tapeti 11, Brasiilias samuti 11 ja Hondurasel kuus ajakirjanikku.

Seitsmendal kohal olid Filipiinid, kus mõrvati seitse reporterit, ning seejärel Bangladesh ja India nelja ajakirjanikuga.

New Yorgi rühmitus Ajakirjanike Kaitsmise Komisjon teatas eelmisel kuul, et 2012. aastal hukkus 67 ajakirjanikku, mis on 42 protsenti rohkem kui üle-eelmisel aastal. Ajakirjanike hukkumise kasvu põhjus on Süüria konflikt, Somaalia tulistamised, vägivald Pakistanis ja ajakirjanike tapmine Brasiilias.

Pariisi rühmitus Piirideta Reporterid (RSF) hindas, et mullu tapeti 88 ajakirjanikku.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles