Briti polaaruurija alustas talvist Antarktika-ekspeditsiooni

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ranulph Fiennes.
Ranulph Fiennes. Foto: SCANPIX

Briti polaaruurija Sir Ranulph Fiennes alustas esmaspäeval ekspeditsiooni, mida ta nimetab üheks vähestest allesjäänud polaarväljakutsetest - Artarktika ületamine talveperioodil.

Fiennes ja tema viieliikmeline meeskond alustasid teekonda esmaspäeval Lõuna-Aafrika Vabariigist Kaplinnast. Märtsis kavatsevad nad alustada retke üle Antarktika, läbides lõunapooluse. Ekspeditsiooni käigus läbitakse 4000 kilomeetrit peaaegu täielikus pimeduses ja pakases, mis võib langeda kuni 90 miinuskraadini.

Aastaid planeeritud retk jõuab kavakohaselt sihile 21. septembril. Seejärel peab meeskond veel mitu kuud ootama, enne kui neid on 2014. aasta jaanuaris võimalik Antarktikast ära tuua.

Fiennesi nimel on mitu rekordit, temast sai 2009. aastal vanim Mount Everestil käinud britt. Rohkem kui kümne aasta tagusel polaarretkel kaotas ta pakase tagajärjel oma oma vasaku käe sõrmedest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles