Los Angelese politsei pidas kinni oletatava sarimõrvari

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arvatav sarimõrvar 72-aastane John Floyd Thomas Jr.
Arvatav sarimõrvar 72-aastane John Floyd Thomas Jr. Foto: Reuters / Scanpix

Los Angelese politsei pidas eile kinni 72-aastase John Floyd Thomas Jr., keda kahtlustatakse kuni 30 naise mõrvamises 1970ndatel ja 1980ndatel.


Los Angelese politseiameti (LAPD) detektiivide sõnul võib sündmuskohalt võetud DNA proovide abil meest seostada viie mõrvaga, neist kahe eest on talle ka süüdistus esitatud, vahendas Reuters.

Politseinike kahtluste järgi võib Thomas olla süüdi enam kui 25 tapmises, mis pole seni suudetud lahendada.

Detektiiv Richard Bengston rääkis ajalehele Los Angeles Times, et pärast uurimistööde lõppemist võib selguda, et selle mehe puhul on tegemist Los Angelese kõige ohvriterohkema tapjaga.

Ajalehe andmetel töötas Thomas kindlustuskahjude hindajana kuni 1989.aastani. Samal aastal lõppes teine oletatav tapmiste seeria.

Mees istub kinni alates 31. märtsist, 20. mail astub ta kohtu ette kahe eaka naise tapmise eest. Üks vägistamine ja sellele järgnenud tapmine toimus 1972. ja teine analoogne kuritegu 1976. aastal.

Californias võib teda ees oodata maksimaalselt eluaegne vangistus.

Esimene mõrvalaine algas 1970. aastate alguses, mil Los Angelese lääneosas tapeti vanemaid üksikult elanud naisi. Mõrtsukas vägistas esmalt oma ohvri ja seejärel kägistas surnuks. Sel moel toimus 17 mõrva.

Vähemalt 20 naist pääses eluga, kuid vastukäivate kirjelduste tõttu ei suudetud ründajat kindlaks teha.

LAPD teatel on Thomas süüdimõistetud kriminaalkurjategija, kes 12 aastat on oma elust veetnud trellide taga erinevate kuritegude sooritamise tõttu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles