Kiievis toimus massimiiting Janukovõtši vastu

, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endise Ukraina peaministri Julia Tõmošenko toetajad tänasel massimeeleavaldusel Kiievis.
Endise Ukraina peaministri Julia Tõmošenko toetajad tänasel massimeeleavaldusel Kiievis. Foto: SCANPIX

Tuhanded ukrainlased avaldasid täna meelt pealinnas Kiievis president Viktor Janukovõtši valitsuse «poliitiliste repressioonide» vastu.

Umbes 5000 meeleavaldajat marssis läbi Kiievi kesklinna ja kogunes linna peaväljakule, järgides kolme opositsioonirühmituse üleskutset riigis toimuva üle tänavatele protestima tulla, vahendas AFP.

Miitingu kutsusid kokku vangistatud ekspeaministri Julia Tõmošenko Batkivštšõna, poksija Vitali Klitško UDAR ja rahvuslik erakond Svoboda. Nad heidavad Janukovõtšile ette valitsuse rivaalide vangistamist ja kehutavad riiki lõimuma Euroopaga.

Rahvas nõudis vabadust Tõmošenkole ja riiki valitseva kliki kukutamist. «Meie loosung on «Ukraina Euroopas, Ukraina ilma Janukovõtšita»,» ütles Batkivštšõna üks liidreid, parlamendisaadik Arseni Jatsenjuk rahvale.

Tõmošenko vangistamine võimu kuritarvitamise eest on järsult teravdanud Ukraina suhteid lääneriikidega, sest väidetavalt on sammu taga Janukovõtši soov kõrvaldada oma peamine poliitiline vastane.

Opositsioon ajastas oma demonstratsiooni tänaseks, sest Janukovõtš viibib Brüsselis, et arutada ELiga sõlmitava assotsiatsioonileppe ja majandusabi saatust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles