Sobimatus käitumises süüdistatud Briti kardinal astus tagasi

, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kardinal Keith O'Brien 2007. aastal.
Kardinal Keith O'Brien 2007. aastal. Foto: SCANPIX

Suurbritannia kõrgeim roomakatoliku kiriku vaimulik kardinal Keith O'Brien astus täna tagasi seoses süüdistustega sobimatus käitumises.

O'Brien teatas juba mullu novembris, et plaanib seoses märtsis läheneva 75. sünnipäevaga tagasi astuda, kuid ta ütles oma avalduses: «Püha Isa on nüüd otsustanud, et minu tagasiastumine jõustub täna, 25. veebruaril 2013,» vahendas AFP.

Šotimaa katoliku kiriku pea O'Brien lisas, et tänab oma kordaminekute eest Jumalat, läbikukkumiste eest aga palub vabandust kõigilt, keda ta võis solvata.

Kardinal on varem eitanud süüdistusi, millega pöördusid Vatikani poole selle kuu algul kolm preestrit ja üks endine preester. Nädal aega pärast kaebuse esitamist teatas paavst Benedictus XVI, et astub tagasi.

O'Brien pidanuks olema ainus Suurbritanniast pärit kardinal, kes võtab osa Benedictuse ametijärglase valimisel, kuid kohene tagasiastumine tähendab, et ta ei osale hääletusel.

Süüdistused O'Brieni vastu pärinevad 1980ndatest aastatest, kirjutas eile ajaleht The Observer. Üks meestest kurtis, et sai O'Brienilt pärast üht hilisõhtust pummelungi «soovimatut tähelepanu». Teine preester ütles, et O'Brien tegi talle öise palvuse järel sobimatu lähenemiskatse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles