Nigeeria politsei leidis nädalaga kaks «beebivabrikut»

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Nigeeria politsei on nädala jooksul leidnud kaks «beebivabrikut» ehk maja, kus hoiti rasedaid teismelisi, kelle veel sündimata lapsed olid mõeldud müügiks, kirjutab AFP.


Esmaspäeval korraldati reid, mille käigus saadi kätte kuus rasedat teismelist. «Me tegutsesime luureinfo alusel ja korraldasime reidi ühte Enugu linnas asuvasse majja, kus kohtasime kuut tüdrukut, kes kõik olid alla 17 aasta vanad ja rasedad, ning vabastasime nad,» teatas Kagu-Nigeeriasse jääva Enugu osariigi politsei pressiesindaja Ebere Amaraizu.

Amaraizu teatel on politsei vahistanud ka kaks meest ja ühe naise, keda kahtlustatakse lastega äritsemises. Tüdrukud meelitati majja lubadusega, et nad saavad lapse eest raha.

Pressiesindaja sõnul selgitab asjaolud uurimine. «Me peame teada saama, kuidas nad rasestusid ja kust nad tulid,» lausus ta.

Eelmisel nädalal leidis politseireid ühte Imo osariigis Umuaka linnas asuvasse majja sealt 17 rasedat tüdrukut ja 11 väikest last. Umuaka tüdrukute vanused jäid 14 ja 17 aasta vahele ning kõik nimetasid tulevase lapse isana üht 23-aastast meest, kes praeguseks on vahi all. Maja omanik on kuulutatud tagaotsitavaks.

Viimastel aastatel on Nigeeria politsei leidnud korduvalt samasuguseid «beebivabrikuid», eriti just riigi kaguosas. Siiani pole aga tuvastatud, kes neid lapsi ostavad.

Näiteks 2011. aasta mais vabastas politsei Abia osariigis 32 rasedat tüdrukut, kelle sõnul lubati neile beebi eest 25 000-30 000 nairat, sõltuvalt lapse soost. 2011. aasta oktoobris aga leiti Anambra osariigist 17 samadel asjaoludel rasedat tüdrukut.

ÜRO andmeil on inimkaubandus, sealhulgas ka laste müük, Nigeerias levikult kolmas kuritööliik pettuste ja narkokaubanduse järel.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles