Chávez sai postuumselt ajakirjanduspreemia

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venezuela endise presidendi Hugo Chaveze tütar Maria Gabriela Chávez
Venezuela endise presidendi Hugo Chaveze tütar Maria Gabriela Chávez Foto: SCANPIX

Üks märtsis vähki surnud Venezuela presidendi Hugo Cháveze tütardest sai kätte ebahariliku isale postuumselt antud preemia: Simon Bolivari nimelise ajakirjanduspreemia.

Zürii otsustas "ühehäälselt" anda preemia comandante president Hugo Chávezele, teatas žürii esimees Milagros Perez.

"Ajakirjanduse ajaloo ja praktika võib jagada kahte hetke – enne ja pärast comandante Chávezt," lausus Perez. Üks ajakirjanike ühendus protestis otsuse vastu ja tuletas meelde, et Chávez oli käskinud mitu meediakanalit sulgeda.

Uus president Nicolás Maduro andis preemia üle Cháveze tütrele Maria Gabriela Chávezele, kes hakkas nutma, kui talle näidati videomontaaži tema isast.

1999. aastal ametisse asunud ja märtsis 58-aastasena vähki surnud Chávezt oli Venezuela elus igal pool näha - ta esines pidevalt televisioonis, esines poolehoidjatele või pidas kõnesid ning juhtis raadiosaadet "Alo Presidente", kus võttis vastu kuulajate kõnesid.

Chávez võttis ka kirglikult omaks Twitteri, kus tal oli lugejaid rohkem kui ühelgi teisel Ladina-Ameerika presidendil.

Maduro ütles auhinnatseremoonial, et preemia antakse üle "veendumuses, et komandör väärib seda preemiat ja ... ma olen kindel, et Venezuela rahvas toetab seda tunnustust täielikult".

Žürii hinnangul tõi Cháveze rahvalik ja otsekohene stiil kaasa "revolutsiooni" kommunikatsioonis "mitte ainult Venezuelas, vaid ka rahvusvahelisel tasandil".

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles