Plahvatanud Kanada rongi omanik süüdistab tuletõrjujaid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile jätkati rongirusudest võimalike hukkunute ja asitõendite otsimist ning õnnetuspaiga korrastamist.
Eile jätkati rongirusudest võimalike hukkunute ja asitõendite otsimist ning õnnetuspaiga korrastamist. Foto: AP / Scanpix

Kanadas Québeci provintsis laupäeva varahommikul aset leidnud vähemalt 15 inimese elu nõudnud naftarongiplahvatuse asjus algatati kriminaaluurimine, teatasid eile kohalikud võimuesindajad, rongi omanik kahtlustab juhtunus tuletõrjujate tegutsemist.


Québeci politseiinspektori Michel Forget' kinnitusel terrorirünnakut ei kahtlustata, kuid mõned tõendid viitavad võimalusele, et tegemist võib olla kuriteoga, edastas BBC.

Uurijad keskenduvad praegu sellele, kas keegi võttis algselt õnnetuskohast mitu kilomeetrit eemal seisnud rongil pidurid maha või mitte.

Lac-Megantici hävinenud kesklinnas otsib asitõendeid paarsada politseiametnikku. Hoone- ja rongirusudest on praeguseks leitud 15 surnukeha.

Veel 35 linnaelanikku on endiselt kadunud ja nende elusalt leidmise lootust enam pole. Lähedastel on palutud tuua tuvastamise hõlbustamiseks nende DNA näiteid, milleks piisab kas või hambaharjast või žiletist. Samas hoiatasid võimud, et mõned surnukehadest on nii täielikult tuhastunud, et neid ei pruugi olla võimalik tuvastada.

72 toornaftat täis vaguniga rong pargiti pisut enne reede südaööd 11 kilomeetrit eemal asuvasse Nantes'i linna. Üks rongijuhtidest lülitas välja rongi viiest mootrist neli ning jättis ühe tööle, et kindlustada pidurite töö. Varsti kutsuti rongil puhkenud tulekahju tõttu välja tuletõrjemeeskond.

Mingil põhjusel ei pidanud varsti enam rongi pidurid ning see hakkas allamäge veerema ja sõitis 18 minutit hiljem Montréalist 250 kilomeetrit idas asuvas Lac-Mégantici väikelinnas rööbastelt maha, plahvatas ning süttis. Plahvatus tegi kesklinnas maatasa üle nelja kvartali hooneid, tuletõrjujatel kulus põlengu kustutamiseks üle 18 tunni.

Rongi omanikfirma leiab, et probleemid piduritega tekkisid tõenäoliselt seetõttu, et esialgset tulekahju kustutama tulnud päästjad lülitasid välja rongi viienda mootori.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles