«Vene Facebooki» asutaja pakkus Snowdenile tööd

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
VKontakte logo arvutiekraanil.
VKontakte logo arvutiekraanil. Foto: SCANPIX

Venemaa populaarseima sotsiaalvõrgustiku VKontakte kaasasutaja pakkus neljapäeval tööd USA luuresaladuste lekitajale Edward Snowdenile, kes pärast asüülipaberite saamist Moskva Šeremetjevo lennuväljalt lahkus.

«Edward Snowden -- mees, kes paljastas Ameerika julgeolekuteenistuste kuriteod maailma kodanike vastu, sai täna ajutise varjupaiga Venemaal,» kirjutas 2006. aastal võrgustiku asutanud Pavel Durov VKontakte saidil.

«Me kutsume Edwardi Peterburi ning oleksime õnnelikud, kui ta otsustaks liituda VKontakte programmeerijate unelmate meeskonnaga,» kirjutas 28-aastane Durov.

Durovi nooruse ja vahel ekstravagantsete avalduste tõttu on tõmmatud paralleele tema ja Facebooki asutaja Mark Zuckerbergi vahel.

«Ükski teine internetifirma Euroopas ei ole populaarsem kui VK,» sõnas Durov, kasutades enam kui 200 miljoni registreeritud kasutajaga võrgustiku nime lühiversiooni.

«Ma arvan, et Edward oleks huvitatud töötama miljonite meie kasutajate isikuandmete turvalisuse nimel.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles