Kimi poeg määrati Põhja-Korea armee tegevjuhataks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõuna-Koreas peetud meelavalduse plakat, kus on kujutatud Kim Jong-ili ja tema poega Kim Jong-uni.
Lõuna-Koreas peetud meelavalduse plakat, kus on kujutatud Kim Jong-ili ja tema poega Kim Jong-uni. Foto: AFP / Scanpix

Põhja-Korea liidri Kim Jong-ili arvatav mantlipärija, tema kolmas poeg Kim Jong-un nimetati armee tegevjuhatajaks, kirjutas täna Jaapani ajaleht Mainichi Shimbun.

Kim Jong-un asus isa abistama Põhja-Korea riiklikus kaitsekomisjonis, kirjutas ajalehe õhtune väljaanne, viidates Pyongyangi juhtkonnale lähedastele allikatele.

Kim Jong-il on valitsenud riiki alates 1994. aastast, kui suri tema ise Kim Il-sung, ning talle kuuluvad kaks kõrgeimat ametikohta - kaitsekomisjoni esimees ja Korea Töölispartei peasekretär.

Suuresti mitteametlikule kaitsekomisjoni tegevjuhataja kohale asudes valmistub 26-aastane Kim Jong-un ilmselt võtma valitsusohje üle oma 67-aastaselt isalt, kes elas väidetavasti mullu augustis üle insuldi

Allika sõnul näitab see, et Kim Jong-un on määratud Kim Jong-ili mantlipärijaks. «Härra Kim Jong-un keskendub nüüd juhataja asetäitja kohustele,» ütles allikas. «Kui meie kindraliga midagi juhtub, asub [Jong-un] automaatselt esimehe kohale.»

Kimi poja kohta avaldatud napi informatsiooni kohaselt sai ta hariduse Šveitsis ning Lõuna-Korea luureametnike väitel on ta määratud dünastia pärijaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles