Ohvriterohke taifuun maksis Taiwani peaministrile ameti

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Taiwani peaminister, keda avalikkus süüdistas aeglases reageerimises augustis saareriiki tabanud katastroofile, otsustas tagasi astuda.


Taiwani suurim opositsioonierakond Demokraatlik Progressiivne partei ja avalikkus süüdistas valitsusjuhti Liu Chao-shiuani aeglases reageerimises taifuunile Morakot, mis põhjustas poolesaja aasta rängimad uputused ning mudavalingud, mille ohvriks langes üle 600 inimese, vahendas AFP.

«Keegi pidi võtma poliitilise vastutuse,» ütles 15 kuud valitsust juhtinud Liu pressikonverentsil oma üllatuslikku otsust kommenteerides. «Ma oleksin pidanud paremini hakkama saama,» lisas pettunud peaminister.

Lisaks Liule astub formaalselt tagasi kogu tema juhitud valitsuskabinet, kuid paljud ministritest jätkavad ilmselt oma ametis.

Presidendi kantselei teatel saab 1949. aastal lõppenud kodusõja järel mandri-Hiinast eraldunud Taiwani uueks valitsusjuhiks valitseva Hiina Vabariigi mõjukaima ja vanima partei Kuonmintangi kõrge ametiisik Wu Den-yih.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles