Läti peaminister soovis jõululäkituses inimlikkust

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valdis Dombrovskis
Valdis Dombrovskis Foto: SCANPIX

Läti peaminister Valdis Dombrovskis tunnistas oma jõululäkituses, et lõppemas on traumeeriv aasta ning avaldas lootust, et see on rahvas taas äratanud inimlikkust ja heatahtlikkust.

«Aasta pimedamail ajal toovad jõulud häid meeleolusid, see püha toob meile lootust, usku ja kergendust, selleks, et me saaksime paremaks oma mõtetes ja tegudes,» vahendas Dombrovskise jõulusoove uudistevõrk LETA. «Võib-olla seetõttu ootame me tänavu jõule innukamalt kui kunagi varem.»

Peaminister tunnistas, et Läti rahvas on vaevatud negatiivsusest, depressioonist ja lootusetusest. «On inimlik soovida lootust, otsida valgust pimeduses, saamaks rahu olukorras, kus valitsevad täpselt vastupidised tunded,» lisas ta. Ta nimetas seda perioodi Läti ajaloos väljakutsete ajaks, mis tõi tagasi ühiskonna naasmise sügavalt inimlike väärtuste – empaatia, heasoovlikkuse ja mõistmise – juurde.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles