Reisijad kirjeldasid Detroidi terrorilennul juhtunut

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Julgeolekutöötajad eile Detroidi lennuväljal Northwest Airlinesi lennuki juures.
Julgeolekutöötajad eile Detroidi lennuväljal Northwest Airlinesi lennuki juures. Foto: AP / Scanpix

New York Timesi blogi

The Lede

kogus erinevatest USA meediaväljaannetest kokku reisijate ütlused, kes olid eile Detroiti suundunud Northwest Airlinesi reisilennuki pardal, kus Al-Qaedaga seotud 23-aastane nigeerlane Abdul Farouk Abdulmutallab üritas lõhkeseadeldist õhkida.


«Kuulsime pauku ja järgmise asjana lahvatas tulekahju,» ütles Calvin Kakar. «See kõlas nagu ilutulestikurakett padjapüüris,» ütles Peter Smith.

Syed Jafry, kes istus enda sõnul kolm rida Abdulmutallabist tagapool, rääkis, et nägi leeki ja et seejärel puhkes salongis paanika. «Üks proua karjus: «Mida sa teed? Mida sa teed?»» meenutas Elias Sawaz. «Ütlesime: «Põleb, tooge vett!» rääkis Zeena Saigal.

Lennuki tagaosas istunud Richelle Keepman ei saanud algul aru, mis toimub. « Ma arvan, et me saime aru alles siis, kui nägime stjuardesside silmades hirmu ja nad tulekustutid haarasid,» ütles ta.

Seejärel võttis üks turske tüüp kahtlusaluse pea haardesse, meenutas Saigal. «Ta sai temaga päris hästi hakkama, ma arvan,» ütles Jafry kiiresti tegutsenud mehe kohta.

Raskete põletushaavadega Abdulmutallab veeti lõpuks, püksid rebadel, lennuki etteotsa.

«Ta jalg sai päris tõsiselt põletada,» ütles Melinda Dennis. «Nad üritasid väga hoolikalt kindlaks teha, et tal polnud midagi muud kaasas... Ta oli väga rahulik. Ta ei reageerinud kuidagi valule ega väljendanud šokki või närvilisust. Ta nägi tavaline välja.»

Mürglile vaatamata said mitmed reisijad alles palju hiljem teada, miks neil lennukist väljuda ei lubatud. Richard Griffith ütles, et istus lennuki tagaosas ning ei näinud ega kuulnud midagi.

Väidetavalt filmis üks reisija kogu vahejuhtumit, amatöörvideo peaks varsti meediasse jõudma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles