Tagaajamine lõppes USA kongressi hoonete juures tulistamisega

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Musta värvi Infinitit juhtinud naisterahvas, kelle autos viibis ka laps, üritas neljapäeval Washingtonis Valge Maja lähedal asunud barrikaadi rammida, millele järgnes tagaajamine, mis lõppes tulistamisega USA kongressi hoonetekompleksi juures, ütlesid pealtnägijad ja ametnikud.

Kongresmen Michael McCaul, kellele anti sündmusest ülevaade, ütles uudisteagentuurile AP, et kahtlusalune hukkus. Küsimusele, kas naine oli relvastatud, vastas ta: «Minu meelest mitte. Vastu ei tulistatud.»

CNN näitas vahejuhtumit filminud pealtnägija videot. Sündmusteahel sai alguse kell 14.18 kohaliku aja järgi (Eesti aja järgi kell 21.18). Sõiduk peatati Valge Maja juures ning mitu politseiauto piiras selle ümber. Mitmed politseinikud hoidsid relvi käes ning kogunesid sõiduki ümber. Juht tagurdab järsult ja sõidab otsa politseiautole. Korravalvurid sihtisid autot relvadega ning videolt on näha, et nad karjuvad midagi. Sõiduauto kihutas minema ning mitmed politseinikud pidid selle eest ära hüppama. Auto suundus Kapitooliumi poole, kuid tagaajamise lõpp ei jäänud videole.

Pealtnägijate sõnul jälitasid umbes 20 politseiautot kahtlusalust kongressi hoonetekompleksi juurde, kus leidis aset avarii. Sündmust näinud turistide sõnul oli seejärel kuulda kuni 12 püssilasku.

Politseiülem Kim Dine ütles, et kahtlusalune on vahi alla võetud. Naise seisundit politseiamentik ei täpsustanud. «Me usume, et sõidukis viibis ka laps,» lisas ta.

Teine politseiametnik kinnitas, et sõidukis oli laps, kes viidi haiglasse, kuid temale teadaoleva info kohaselt pole ta vigastatud. Sündmust pealt näinud turisti sõnul oli laps kahe- kuni kolmeaastane.

Politsei sõnul sai üks korrakaitsja autoavariis vigastada. Tema seisundi pole eluohtlik.

Võimude teatel polnud tegemist terrorirünnakuga.

Kapitooliumi hoone suleti julgeolekukaalutlustel. Võimud toimetasid tänaval olnud inimesed Kapitooliumi hoone vastas asuvasse ülemkohtusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles