Kaczyński haige ema ei tea poja surmast midagi

Oliver Tiks
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaroslaw (vasakul) ja nüüd hukkunud Lech Kaczynski (paremal) oma ema Jadwiga Kaczynskat (keskel) tänamas.
Jaroslaw (vasakul) ja nüüd hukkunud Lech Kaczynski (paremal) oma ema Jadwiga Kaczynskat (keskel) tänamas. Foto: AFP / Scanpix

Venemaal lennukatastroofis hukkunud Poola presidendi Lech Kaczyński kõrges eas ja halva tervise tõttu haiglas viibiv ema ei teagi veel, et tema poeg sai surma kümnete kõrgete riigiesindajate elu nõudnud õnnetuses.


Varssavi sõjaväehaigla pressiesindaja kolonel Piotr Dąbrowiecki tunnistas AFP uudisteagentuurile, et naise tervislikku seisundit arvestades otsustas tema teine poeg, hukkunud presidendi kaksikvend Jarosław Kaczyński esialgu, et emale ei peaks juhtunust rääkima.

« Jadwiga Kaczyńska on tõsises, ehkki stabiilses seisundis. Ta tukastab ja aeg-ajalt ärkab teadvusele,» lisas sõjaväelane. 83-aastane presidendi ema viidi märtsi keskel südameprobleemide tõttu intensiivravile.

Smolenski lähedal alla kukkunud lennukis surma saanud presidendi surnukeha toodi pühapäeva pärastlõunal kodumaale, kus selle võttis vastu tänavad ummistanud vapustatud rahvas.

Lisaks riigipeale hukkus katastroofis veel 95 inimest, nende seas ka presidendi abikaasa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles