Hollande sattus mälestusüritusel silmitsi meeleavaldajatega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Märulipolitseinikud ja meeleavaldajad.
Märulipolitseinikud ja meeleavaldajad. Foto: SCANPIX

Prantsusmaal nägi tänasel Esimese maailmasõja mälestusüritusel meeleavaldust president François Hollande’i vastu. «Hollande astu tagasi!» ja «Sotsialistlik diktatuur!» kõlasid meeleavaldajate suust, kui riigipea mööda Champs-Élysées’ avenüüd sõitis.


See protest omakorda ärritas neid inimesi, kes olid tulnud mälestama miljoneid Esimese maailmasõja käigus langenuid ja hukkunuid. «Teil pole mingit õigust 11. novembrit ära kasutada! Te olete häbiks Prantsusmaale!» karjus meeleavaldajatele üks mälestuspäeva osavõtja.

Meeleavaldajate ja julgeolekujõudude vahel puhkes kähmlusi. Politsei teatel vahistati ligi 70 inimest, kellest osadel on sidemeid paremäärmuslike rühmituste, nende seas end «Prantsuse kevadeks» kutsuva homoabielude vastase liikumisega.

Lõuna-Prantsusmaal Châteaurenard’i linnas aga langesid mälestuspäeva tseremoonial rünnaku ja pussitamise ohvriks kohalik meer ja veel kaks inimest. Esialgsetel andmetel oli seal kallaletungijaks vaimsete häiretega kodanik.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles