Katainen: Ukraina raha veel ei vaja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome peaminister Jyrki Katainen.
Soome peaminister Jyrki Katainen. Foto: SCANPIX

Kriisi sattunud Ukrainat ei saa praegu toetada finantsabiga, ütles Soome peaminister Jyrki Katainen.

Pärast olukorra rahunemist võib kaaluda, kas aidata riiki näiteks Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) kaudu, vahendas iltalehti.fi. «Tegemist oleks siis eelkõige laenudega,» ütles ta.

Euroopa Liidu välispoliitika juhi Catherine Ashton rääkis eelmisel nädalalõpul ajalehele The Wall Street Journal, et EL ja Ühendriigid kavandavad Ukrainale abipaketti.

Katainen arutas Ukraina olukorda Poola peaministri Donald Tuskiga eile oma Kesäranta ametiresidentsis. Poola valitsusjuht meediale intervjuud ei andnud, kuid Kataineni kinnitusel teeb neile mõlemale suurt muret olukord Ukrainas ja demokraatia puudumine selles riigis.

Soome valitsusjuhi sõnul saaks Ukrainat kõige paremini toetada humanitaarabi pakkudes ja seda eelkõige rahvusvaheliste abiorganisatsioonide kaudu. Ukraina naaberriik Poola valmistub vajadusel vastu võtma varjupaigataotlejaid ja pakkuma ka muud abi, lisas Katainen.

Tema sõnul oleks üks võimalik viis aidata Ukrainat pakkudes maale oskusteavet administratsiooni ülesehitamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles