Julia Tõmošenko vabanes vanglast

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Julia Tõmošenko vahetult pärast vabastamist
Julia Tõmošenko vahetult pärast vabastamist Foto: SCANPIX

Ukraina opositsioonijuht ja endine peaminister Julia Tõmošenko vabanes täna vanglast, teatas Tõmošenko partei.

Pärast vabanemist teatas endine peaminister ametlikult oma kodulehel, et diktatuur on kukutatud, vahendas uudisteagentuur AFP. «Diktatuur on kukutatud. See kukutati tänu inimestele, kes tulid välja, et kaitsta ennast, oma perekonda ja oma riiki,» teatas Tõmošenko.

Tõmošenko lehvitas oma toetajatele, kui ta lahkus haiglast, kuhu ta oli seljavigastuse ravimiseks viidud.

Haigla juurde kogunenud rahvahulk küsis Tõmošenkolt, mida ta teha plaanib. «Ma kandideerin presidendiks,» vastas ta kohaliku meedia teatel. Tõmošenko sõnul kavatseb ta teha nii, et ühtegi tilka verd, mis on valatud, ei unustataks.

Opositsioon ütles uudisteagentuurile AFP, et Tõmošenko on teel Kiievi Maidanile.

«Meie oleme võimul,» hüüdis Maidani protestilaagri liider Andrei Parubei juubeldavale rahvale. «Julia Tõmošenko on teel siia ning on mõne tunni jooksul meiega.»

Endine peaminister mõisteti 2011. aastal seitsmeks aastaks vangi ametivõimu kuritarvitamise eest. Paljud nägid seda aga poliitilise käiguna, mida Viktor Janukovõtš konkurendi kõrvaldamiseks kasutas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles