Argentinas algas kohus turistide vägistamises ja tapmises süüdistatute üle

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cassandre Bouvier’ isa naiste mälestuseks pandud tahvli juures.
Cassandre Bouvier’ isa naiste mälestuseks pandud tahvli juures. Foto: SCANPIX

Argentinas algas täna kohtuprotsess kolme mehe üle, keda süüdistatakse kahe Prantsuse naisturisti – 29-aastase Cassandre Bouvier’ ja 24-aastase Houria Moumni – vägistamises ja tapmises.


Seoses jõhkra veretööga oodatakse tunnistajapinki umbes 200 inimest.

«Ta oleks praegu 32,» rääkis napilt kuuldaval häälel kohtu ees Bouvier’ ema Helen Kottak. «Tema tee ristus kurjuse, barbaarsusega, koletislikkusega, milleks inimkond on võimeline.»

Naisi nähti viimati elusana 2011. aasta 15. juulil, kui nad sisenesid Salta linna kõrval asuvasse La Quebrada de San Lorenzo parki.

Süüalused – Gustavo Lasi (27), Daniel Vilte (28) ja Santos Vera (34) – toodi kohtusaali käeraudus.

Peamine kahtlusalune on Lasi – endine linnavalitsuse palgaline, kes on töötanud ka pargis giidina. Surnukehadelt saadud DNA-proovide järgi vägistas naisi just tema.

Lasi on tunnistanud naiste seksuaalset ründamist, kuid väidab, et ei tapnud neid. Tema sõnul olid selles süüdi müürsepana töötav Vilte ja aiatööline Vera.

Kõik kolm on vahi all alates 2011. aastast. Kohtuprotsess peaks lõpule jõudma mai keskpaigas.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles