SBU: Gorlivka rahvasaadiku tapmisest võtsid osa Vene eriüksuslased

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donbassi omakaitse liikmed Slovjanskis SBU hoone ees seisva soomuki juures. Eemal lwehvi Vene lipp.
Donbassi omakaitse liikmed Slovjanskis SBU hoone ees seisva soomuki juures. Eemal lwehvi Vene lipp. Foto: SCANPIX

Ukraina julgeolekuteenistuse (SBU) andmetel osalesid Gorlivka linnavolikogu saadiku Vladimir Rõbaki tapmisest võtsid osa Vene eriüksuslased.

Lisaks eriüksuslastele Igor Strelkovile ja Igor Bezlerile oli veretööga seotud Donetski oblastis tegutsev separatistide grupp.

Julgeolekuteenistuse pressiteenistus teatas uudisteagentuurile UNIAN, et Bezler tegi 17. aprillil Gorlivka isehakanud miilitsaülemale ülesandeks Rõbak «neutraliseerida», kuna ta püüdis kohaliku omavalitsuse hoonele püstitada Ukraina riigilippu.

Lisaks andis Bezler oma grupi liikmele, kes on Vene relvajõudude liige, korralduse Rõbak röövida, tappa autosse ja sõidutada teadmata kohta ning mõjutada teda füüsiliselt.

Bezler plaanis sõita kohta, kus volikogu saadikut kinni hoiti. SBU andmete järgi andis Strelkov korralduse viia Rõbak Slovjanskisse separatistide staapi, kus ta temaga isiklikult suhtles.

Tehti kindlaks, et Strelkov andis Slovjanski isehakanud linnapeale Vjatšeslav Ponomarjovile korralduse viia Rõbaki surnukeha staabist minema ja seda ta ka tegi.

UNIANi andmetel leiti Donetski oblastist Toretsi jõest 22. aprillil kaks surnukeha. Üks on tuvastatud ja see kuulus Rõbakile. Mõlemal surnukehal oli näha jälgi erinevate vigastuste kohta.

 
 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles